Vinnare 2019

2019 års vinnare blev

Företagarnas utmärkelse ”Årets företagare”
Protrain Holding AB

Karl Johan Börjesson

Motivering:
Ett framgångsrikt företag som innefattar bl a lokförarutbildning, bemanning av tåg och med eget tillstånd för järnvägstrafik. Företaget är välkänt i Mjölby och går i folkmun under beteckningen SJ-skolan. Verksamheten bedrivs på flera platser i landet.

Mjölby Citys pris ”Årets handlare”
Presenten

Marie Montelius och Caroline Wallerman

Motivering:
Presenten, med Marie Montelius och Caroline Wallerman i täten arbetar tillsammans med välkända etablerade varumärken och är en butik som ligger i tiden med kombinationen fysisk butik, e-handel och miljötänk. 2018 lanserade Presenten sitt eget varumärke med hållbar produktion i fokus, där bland annat ett Fair-Trade projekt på Sri Lanka producerar företagets produkter av återvunna pet-flaskor och plastpåsar.

Mjölby Kommuns pris ”Årets nyföretagare
Mjölby Stadshotell 

Markus Höglund, Per Andersson, Per-Oskar Jonsson

Motivering:
Markus Höglund, Per-Oskar Jonsson och Per Andersson driver tillsammans Mjölby stadshotell. Även om hotellet funnits ända sedan år 1873, så har deras förnyelse av hotellet tagit nöjeslivet och besöksnäringen i Mjölby stad till en ny nivå.

Företagscentrums pris ”Årets Tillväxtföretag”
Miab

Göran Smith

Motivering:
MIAB utför elinstallationer med hög kompetens inom området! Mångårigt kunnande och alltid med kunden i focus, präglar det lilla företaget med de stora resurserna. Trygghet i förening med ett starkt säkerhetstänk är några av MIAB:s kännetecken i en bransch där ingenting får lämnas åt slumpen.

LRF:s pris ”Årets gröna näring”
Tåkerngrönt

Göran och Carola Ektander

Motivering:
Företaget Tåkerngrönt är idag i princip unika på sitt koncept att odla KRAV-märkt gurka och andra grönsaker i växthus i kombination med fjäderfäproduktion. Företaget har visat stor innovationsförmåga och anpassningsförmåga till alla utmaningar och är en stolthet för bygden med uppskattade produkter och välskött företag!

GESÄLLER

Gesällbrev FRISÖR

Maja Krohn Holm
Maja gillar att träffa nya människor och få användning av sin kreativitet. Hon känner sig stark i sin noggrannhet och är bra på att lyssna. Just nu vill hon utvecklas mer inom yrket och vara kvar på salongen där hon jobbar.

Gesällbrev FRISÖR

Lisa Hansen
Frisör var ett självklart val när Lisa skulle söka in till gymnasiet. Ett drömjobb enda sen jag var liten. Styrkan är att hon är noggrann, lugn och metodisk. Jag anstränger sig alltid att vara trevlig och glad och sätta kunden i fokus. Drömmen har alltid varit att starta eget och öppna min egen salong. Men nu trivs hon väldigt bra som anställd. Vi får helt enkelt se hur det ser ut om 10 år.

STIPENDIATER

UF Företag Runit

Ellen Rhedin, Wilma Pettersson, Lina Rosén, Alva Nygren, Tilda Czigler, Evelina Borg 

Dacke Deli UF

Oscar Andersson, Albin Hedlund, Stina Andersson

Årets Företagare – Protrain Holding AB Karl Johan Börjesson
Årets handlare – Presenten Caroline Wallerman och Marie Montelius
Årets Nyföretagare – Mjölby Stadshotell Per-Oskar Jonsson, Markus Höglund, Per Andersson
Årets tillväxtföretag – Miab Göran Smith
Årets gröna näring -Tåkerngrönt Carola och Göran Ektander
Gesäller Maja Krohn Holm – Lisa Hansen
Stipendiater: Dacke Deli UF / Runit UF Oscar Andersson (Dacke Deli), Albin Hedlund (Dacke Deli), Wilma Pettersson (Runit), Ellen Rhedin (Runit), Alva Nygren (Runit), Lina Rosén (Runit), Tilda czigler (Runit), Stina Andersson (Dacke Deli), Evelina Borg (Runit)