Vinnare 2018

2018 års vinnare blev

Företagarnas utmärkelse ”Årets företagare”
Centralkonditoriet i Väderstad

Thomas Schwenke – Helen Schwenke

Motivering:
Helen och Thomas har framgångsrikt bedrivit sitt välbesökta  konditoriet i drygt 18 år. Gott bröd, eget knäcke och en förkärlek för bullar går att utläsa på hemsidan. Kunderna möts av trevlig personal i gamla lokaler med tidsenligt möblemang. Allt detta i en härlig kombination.

Mjölby Citys pris ”Årets handlare”
Mio Möbler

Esa Hämäläinen

Motivering:
Esa Hämäläinen lockar tillsammans med sin personal kunder från när och fjärran till Mio-butiken i Mjölby. Omsättningen har ökat kraftigt vilket idag resulterat i att Mio Möbler i Mjölby vad gäller procentuell utveckling är den 5:e bästa bland Mios 72 butiker i landet.

Mjölby Kommuns pris ”Årets nyföretagare
Elias Fastigheter

Elias Ketuly

Motivering:
Elias fastigheter har sedan starten stadigt expanderat. Man förvaltar idag närmare 100 hyresobjekt i Kommunen. Elias Ketuly är på många sätt med och gagnar tillväxten i kommunen genom att skapa förutsättningar för både hyres – och affärsobjekt i en tid då kommunen växer.

Företagscentrums pris ”Årets Tillväxtföretag”
Himmelsby Spa och konferens

Rakel Gustavsson

Motivering:
Med ett starkt entreprenörskap och skicklig marknadsföring har Rakel Gustavsson fått Himmelsby Spa & Konferens AB att stadigt växa och utvecklas sedan starten 2002. På landet utanför Mantorp finns idag en komplett SPA-anläggning, restaurang och konferenshotell som lockar gäster från hela Sverige. Ett utmärkt prov på stark organisk tillväxt inom en hårt konkurrensutsatt bransch.

LRF:s pris ”Årets gröna näring”
Kölbäcks Lantbruk

Lars Philipsson – Lena Philipsson

Motivering:
Med Ett företag som genom engagemang, skicklighet och noggrannhet är till stor nytta för lantbrukssverige. Försök, uppförökning och presentation av nya sorter undersöks och visas och är därmed av stort värde för den gröna näringen. Kölbäcks Lantbruk är väl värda att nomineras till årets företagare inom den Gröna Näringen. Gården är välskött genom Lena och Lars Philipssons skötsel och de har framgångsrikt positionerat Kölbäcks säteri inom lantbruksbranschen

MÄSTARE OCH GESÄLLER

Mästarbrev FRISÖR

Sofia Alvarsson
Sofia Alvarsson har arbetat som frisör i 12 år, nu som delägare på Frisör Studio mf. Hon har som mål i yrket att alltid fortsätta utvecklas och aldrig tro att man är fullärd. Nu är hon mästare i sitt yrke.

Gesällbrev FRISÖR

Felicia Sköld
Felicia Sköld jobbar som frisör på studio Hairart sen 3 år. Hon gör allt ifrån att klippa och färga hår, till extensions och lashlift och trivs fantatiskt med sitt yrke.

Fanny Wallin
Fanny Wallin jobbar sen 5 år på Tinta HairCrew hos Årets Företag 2017 Fitness4You. Hon älskar yrket och vill hela tiden lära nytt.

Gesällbrev MÅLARE

Josefine Andersson
Josefin Andersson nyss bytt jobb till bygggnadsingenjör för skaffa sig en bredare blick av den mansdominerade byggbranschen. Men hon kommer säkert att komma tillbaka till måleriyrket som hon älskar.

Gesällbrev HUDTERAPEUT

Emma Eskilsson Del Frate
Emma Eskilsson Del Frate flyttade till England efter studenten som Au Pair. Där stannade hon i 20 år och utbildade sig till hudterapeut som jag jobbade med i 16 år. Nu har hon vänt hem och driver eget i Spångsholm med massage, fotbehandlingar och avancerade ansiktsbehandlingar.

Gesällbrev KÖTT

Sandra Axén
Sandra Axén jobbat inom köttyrket i 13 år. Just nu på CityGross i Mantorp. Hon älskar att få göra helfallsstyckning.

Gesällbrev GLAS

Filip Lehman
Filip Lehman jobbar sen 5 år i familjeföretaget Kanikegårdens Glasmästeri. Med gesällbrevet har han uppnått mitt mål att bli fullfjädrad glasmästare.

Stipendiater
Monz Lindholm, Thelma Cervin, Signe Skogsstjärna och William Ståhl

Årets Företagare – Centralkonditoriet i Väderstad Thomas Schwenke – Helen Schwenke Fotograf: Malin Wahlin
Årets handlare – Mio Möbler Esa Hämäläinen Fotograf: Malin Wahlin
Årets Nyföretagare – Elias Fastigheter Elias Ketuly Fotograf: Malin Wahlin
Årets tillväxtföretag – Himmelsby Spa och konferens Rakel Gustavsson Fotograf: Malin Wahlin
Årets gröna näring -Gripenbergs gårdsbutik Lars Philipsson – Lena Philipsson Fotograf: Malin Wahlin
Mästare och Gesäller Fanny Wallin, Sandra Axén, Felicia Sköld, Josefine Andersson, Emma Eskilsson Del Frate, Sofia Alvarsson, Filip Lehman. Fotograf: Malin Wahlin
Stipendiater Monz Lindholm, Thelma Cervin, Signe Skogsstjärna, William Ståhl Fotograf: Malin Wahlin