Vinnare 2015

2015 års vinnare blev

Företagarnas utmärkelse ”Årets företagare”

Hellstens Mekaniska

Marie-Louise, Johnny och Rickard Hellsten

Motivering:
Vinnaren har visat på en drivkraft och ett mod utöver det vanliga i en bransch med hård konkurrens. Vinnaren är verksam på en liten ort men ändå nyligen vågat göra en storsatsning i form av bl a nya tillverkningslokaler, som därmed ger möjligheter att ytterligare utöka verksamheten. Vinnaren har tidigare prisats för sin kvalitetsmedvetenhet.

 

Nyföretagarcentrums pris ”Årets nyföretagare”

Hair & Care

Hanna Malmén

Motivering:
Hanna Malmén Hair & Care visar att det med målinriktning är möjligt att som ung driva ett företag på ett framgångsrikt sätt. Hanna visar också genom arbete i Företagscentrums styrelse att hon är en del av näringslivets utveckling för Mjölby

 

Mjölby Citys pris ”Årets handlare”

Mediacenter
Patrik Oscarsson

 Motivering:
Patrik Oskarsson driver framgångsrikt Mediacenter i Mjölby och erbjuder det senaste inom datorer, bild, ljud och det intelligenta hemmet och kontoret. Butiken är välkänd för sin fina service och attraherar kunder både inom och utanför kommunens gränser.

 

Företagscentrums pris ”Årets Tillväxtföretag”  

Rala Infratech
Tobias Ahl

Motivering:
Rala Infratech grundades i slutet av 80-talet i Skänninge. De har bidragit till att lägga grunden för Sveriges framtida fiberteknik. Idag är Rala ett framgångsrikt företag både nationellt och internationellt.Företagets flexibla lösningar och höga kvalitet har inneburit att man tagit stora marknadsandelar från sina konkurrenter och kan visa stark tillväxt över tre år. Rala bidrar till en hållbar utveckling i samhället, som leder till bättre miljö och ökad samhällsnytta.

 

LRF:s pris ””Årets gröna näring” 

Stallmagasinet Lärketorp

Motivering:
Att från ett  lantbruk ha utvecklat en nytänkande verksamhet med hög servicegrad i en växande trädgårds- lantbruks och husdjursbransch.

 

STIPENDIUM ”till Hantverkets minne ” 

Alinaghi Lomani

Motivering:
Alinaghi Lomani har engagerat sig mycket i sitt UF-företag och inte lämnat något åt slumpen. Han har kämpat som ensamkommande flyktingbarn från Afghanistan med att skapa en unik smyckeskollektion med en spetsig hammare och tunn silvertråd och många, många arbetstimmar.